سه‌شنبه، 26 آذر 1398

پرسش های کودکان درباره مرگ

پرسش :

در برابر پرسش های کودکان درباره مرگ چه پاسخی بدهیم؟

پاسخ :
کودکان پس از اینکه درباره مرگ کسی چیزی می شنوند یا مرگ حیوان خانگی یا پرنده ای را می بینند، ترس از دست دادن والدینشان در آنها بیدار می شود. آنها می ترسند که مبادا والدین خود را از دست بدهند و تنها بمانند. در اینجا پرسشهایی در ذهنشان مطرح می شود و درباره مرگ سؤال می کنند. مثلا از والدین خود می پرسند که آیا شما هم می میرید؟ و سؤالهایی از این قبیل.

در این مورد باید حتما به کودک اطمینان داد که او به این زودی والدین خود را از دست نخواهد داد. مثلا می توان به او گفت که من برای مدت زیاد - زیاد - زیاد - زیاد - زیادی ... زنده خواهم بود و تو هم برای مدت زیاد - زیاد - زیاد - زیادی ... زنده خواهی ماند. هرگز مرگ را با خوابیدن مقایسه نکنید و نگویید مرگ هم مثل خوابیدن است. چرا که در این صورت کودک از خوابیدن خواهد رسید. او خواهد ترسید که مبادا بخوابد و دیگر بیدار نشود. بنابراین خواب و مرگ را نباید یکی بدانیم. از دستورات دینی که مناسب درک کودک است می توان استفاده کرد و او را به آرامش رساند.

منبع: پاسخ به والدین، دکتر سیما فردوسی، تهران: انتشارات صابرین، چاپ سیزدهم، 1394.