سه‌شنبه، 24 دی 1398

احکام طلاق | طلاق با حکم حاکم شرع: سوال ده

پرسش :

شخصى مدّت شانزده سال است که در کشور ایران مى باشد و زن و بچّه اش در افغانستان بدون سرپرست بسر مى برند و پدر زنش آمده هرچه اصرار مى کند حاضر به بازگشت نمى شود، آیا پدر زن مى تواند که شرعاً طلاق دخترش را بگیرد؟ یا او را اجبار به بازگشت کند یا خیر؟

پاسخ :
در فرض سؤال که زوج حاضر به نفقه دادن نیست، زن مى تواند به حاکم شرع مراجعه کند، تا او به زوج اخطار کند و او را ملزم به پرداخت نفقه یا طلاق کند. پس اگر حاضر نشد و از پرداخت نفقه و طلاق امتناع کرد. در این صورت زن را به تقاضاى خودش مطلقه مى کند و پس از مطلقه شدن و گذشتن عدّه طلاق، به هرکس مایل بود مى تواند شوهر کند.

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​منبع: جامع المسائل، استفتائات آیت الله العظمی محمد فاضل لنکرانی (ره)، جلد اول، قم: امیر العلم، 1383.