چهارشنبه، 25 دی 1398

احکام تقلید: سوال پنج

پرسش :

آیا امورى که مربوط به حاکم شرع است و در رساله ها فرموده اید: «به حاکم شرع رجوع شود»، مربوط به مجتهد اعلم است و باید به اعلم رجوع کرد یا در آن امور اعلمیت شرط نیست؟

پاسخ :
اعلمیت فقط در خصوص تقلید شرط است و در امور دیگر که منوط به نظر حاکم شرع است، اعلمیت معتبر نیست حتى در مسأله قضاوت گرچه لازم است اعلمیت نسبى داشته باشد، یعنى نسبت به اهل بلد اعلم باشد.

منبع: جامع المسائل، استفتائات آیت الله العظمی محمد فاضل لنکرانی (ره)، جلد دوم، قم: امیر العلم، 1383.