چهارشنبه، 25 دی 1398

احکام تقلید: سوال هجده

پرسش :

شخصى از طرف مجتهد، مأذون و مجاز در تصدّى امور حسبیه و اخذ وجوه شرعیه بوده است و فعلاً آن مجتهد فوت کرده است، آیا اذن و اجازه او به قوت خود باقى است؟

پاسخ :
اذن واجازه مجتهد، تنها در حال حیات او نافذ است و بعد از فوت او اعتبار ندارد و تصدى امور مذکوره منوط به اذن مجتهد حىّ است، بلى ظاهر این است که اگر مجتهد، کسى را براى امرى نصب کند، مثل اینکه او را براى تولیت موقوفه یا قیمومت صغیر نصب کند، با موت آن مجتهد تولیت و قیمومت آن شخص باطل نمى شود.

منبع: جامع المسائل، استفتائات آیت الله العظمی محمد فاضل لنکرانی (ره)، جلد دوم، قم: امیر العلم، 1383.