چهارشنبه، 25 دی 1398

احکام حج | نیابت: سوال شش

پرسش :

کسانى که اجیر شده و با فیش حج میت و به نیابت از وى به حج مى روند، اگر خود نیز تمام شرایط استطاعت را دارا باشند، بجز باز بودن راه، که آن هم با فیش حج میت حاصل شده است، چنانچه بتوانند مثلاً در مدینه یا جده (قبل از میقات) براى متوفى نایب بگیرند و خودشان حج واجب خود را انجام دهند، تکلیف چیست؟

پاسخ :
در فرض سؤال وظیفه انجام حج نیابتى است. ولى اگر براى خود حج انجام دهند صحیح است. هر چند معصیت کرده اند. و نایب گرفتن براى متوفى در صورتى صحیح و مجزى است که مجاز در استنابه باشند.

منبع: جامع المسائل، استفتائات آیت الله العظمی محمد فاضل لنکرانی (ره)، جلد دوم، قم: امیر العلم، 1383.