چهارشنبه، 25 دی 1398

احکام نماز | نماز جماعت: سوال نوزده

پرسش :

اگر امام جماعت در اثناى نماز متوجه شود که نمازش باطل است، وظیفه اش چیست؟ و در صورت لزوم رها کردن، اگر خجالت بکشد، آیا جایز است نماز را صورتاً ادامه دهد؟

پاسخ :
در فرض سؤال نماز را رها کند و در صورت امکان یک نفر از مأمومین واجد شرایط امامت را بجاى خود قرار دهد تا او نماز را به جماعت ادامه دهد والا به مأمومین اطلاع دهد تا آنها نماز خود را بطور فرادى ادامه داده و تمام کنند و ادامه نماز برخلاف احتیاط وجوبى است و خجالت وظیفه و حکم شرعى را تغییر نمى دهد، لذا لازم است ولو با گرفتن دستمال در بینى خود به بهانه اینکه خون دماغ شده، نماز را رها کند و از جماعت خارج شود، هر چند که اگر نماز را صورتاً ادامه دهد، نماز مأمومین باطل نمى شود و در این صورت لازم نیست به آنها اطلاع دهد.

منبع: جامع المسائل، استفتائات آیت الله العظمی محمد فاضل لنکرانی (ره)، جلد دوم، قم: امیر العلم، 1383.