چهارشنبه، 25 دی 1398

احکام قضایی | قصاص: سوال سیزده

پرسش :

مردى عمداً زنى را به قتل رسانده است. اکنون اولیاء دم درخواست قصاص وى را کرده اند، نظر به این که قصاص نفس مشروط به ردّ نصف دیه یک مرد به قاتل است، اگر اولیاء دم اظهار عجز از پرداخت نصف دیه کنند، آیا قصاص قهراً به دیه تبدیل مى شود یا دیه باید از طریق بیت المال تأمین شود؟ یا حق قصاص تا زمان ایسار ولىّ دم باقى مانده و قاتل رها مى گردد؟

پاسخ :
در فرض سؤال تا وقتى اولیاء دم نصف دیه را نداده اند نمى توانند قصاص کنند و اگر اولیاء دم ندارند باید قاتل را با کفالت آزاد کنند تا بعد که توانستند نصف دیه را بدهند، و او را قصاص کنند.

منبع: جامع المسائل، استفتائات آیت الله العظمی محمد فاضل لنکرانی (ره)، جلد دوم، قم: امیر العلم، 1383.