چهارشنبه، 25 دی 1398

احکام قضایی | قصاص: سوال بیست

پرسش :

در فرض اینکه ولىّ دم فقط یک صغیر باشد، در صورت صدور حکم بر قصاصِ نفسِ قاتل، آیا تا کبیر شدن صغیر، باید صبر کرد و منتظر ماند؟ و یا اجراى حکم دادگاه (قصاص نفس) مصلحت است؟

پاسخ :
بلى در فرض فوق باید از قاتل کفیل مطمئن یا دیه مشروط بگیرند و او را آزاد کنند تا صغیر پس از کبیر شدن بهر نحو مایل بود عمل کند، اما در صورت عدم امکان یکى از این دو قیم صغیر یا حاکم شرع طبق مصلحت صغیر تصمیم گرفته و عمل کنند.

منبع: جامع المسائل، استفتائات آیت الله العظمی محمد فاضل لنکرانی (ره)، جلد دوم، قم: امیر العلم، 1383.