چهارشنبه، 25 دی 1398

احکام قضایی | قصاص: سوال بیست و دو

پرسش :

اولیاى مقتول بعضى بالغ و بعضى غیر بالغ مى باشند و اولیاى بالغ درخواست قصاص دارند، آیا در این موارد قصاص جایز است یا باید صبر کرد تا صغار به سن بلوغ برسند؟ آیا موافقت قیم صغار در این مسأله دخالت دارد؟

پاسخ :
در مفروض سؤال اگر زمان بلوغ صغیر نزدیک باشد احوط انتظار است اما اگر فاصله زیاد باشد به نحوى که تأخیر موجب فساد یا تضییع حق کبار باشد و به تشخیص ولى صغار گرفتن دیه به مصلحت آنها باشد با تأمین حق صغار اقوى جواز قصاص از طرف کبار است.

منبع: جامع المسائل، استفتائات آیت الله العظمی محمد فاضل لنکرانی (ره)، جلد دوم، قم: امیر العلم، 1383.