دوشنبه، 21 بهمن 1398

احکام نماز: سوال چهل و دو

پرسش :

شخصى باید نماز احتیاط مى خواند و فراموش کرد و وارد نماز دیگر شد، وظیفه اش چیست؟

پاسخ :
اگر بلافاصله وارد نماز نافله یا نماز واجب قضایى و امثال آن (مثل استیجارى) شده، نماز را قطع کند و نماز احتیاط رابجا آورد و نماز او صحیح است ولى بهتر است نماز را بعد از نماز احتیاط اعاده کند، اما اگر شروع به نمازى کرده که باید بعد از تمام شدن نماز اول خوانده شود (مثلاً نماز احتیاط مربوط به نماز ظهر بوده است و شروع به نماز عصر کرده) در این صورت اگر از محلّ عدول گذشته (مثلاً وظیفه او یک رکعت نماز احتیاط بوده و وارد رکوع رکعت دوم نماز عصر شده) نماز را قطع کند و نماز احتیاط را بخواند و پس از آن نماز عصر را از اول بخواند، اما اگر از محلّ عدول نگذشته (مثلاً در رکعت اول نماز عصر است) در این صورت احتیاط این است که نیتش را از نماز عصر به نماز ظهر برگرداند و نماز احتیاط را بخواند و بعد، نماز عصر را از اول بخواند و در هر دو فرض بهتر است نماز ظهر را اعاده کند.

منبع: جامع المسائل، استفتائات آیت الله العظمی محمد فاضل لنکرانی (ره)، جلد دوم، قم: امیر العلم، 1383.