دوشنبه، 21 بهمن 1398

احکام روزه: سوال پانزده

پرسش :

آیا صحیح است که شخص نذر کند که روزه قضایى ماه رمضان خود را در سفر بگیرد؟

پاسخ :
صحت نذر روزه هاى واجب در سفر ثابت نشده و مجزى نیست و فرقى نیست که روزه ماه رمضان باشد یا قضاى آن یا کفاره یا استیجارى یا براى والدین و غیره، بلى قدر متیقن این است که اگر شخص هنگامى که در حضر است نذر کند که در سفر روزه مستحبى بگیرد، یا نذر کند فلان روز معین را چه در سفر باشد یا در حضر، روزه مستحبى بگیرد، نذر او منعقد و آن روزه در سفر صحیح است.

​​​​​​​​​​​​​​منبع: جامع المسائل، استفتائات آیت الله العظمی محمد فاضل لنکرانی (ره)، جلد دوم، قم: امیر العلم، 1383.