دوشنبه، 21 بهمن 1398

حکم مجمسه سازی نیم تنه

پرسش :

در حرمت مجسمه سازى آیا بین مجسمه هاى نیم تنه و ناقص با مجسمه هاى تمام قد و کامل فرقى هست؟ و تصاویر فرشته و جن به صورت مجسمه و به صورت منقوش داراى چه حکمى است؟

پاسخ :
ساختن آنچه بر آن صدق مجسمه ذى روح کند یا برجستگى داشته باشد، حرام است و فرقى بین نیم تنه و کامل نیست و تصویر و نقاشى فرشته و جن اگر بر آن صدق مجسمه کند یا برجستگى داشته باشد بنابر احتیاط واجب ترک شود. بلى چنانچه مجسمه نباشد و برجستگى نداشته باشد، اشکال ندارد.

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​منبع: جامع المسائل، استفتائات آیت الله العظمی محمد فاضل لنکرانی (ره)، جلد دوم، قم: امیر العلم، 1383.