دوشنبه، 21 بهمن 1398

استفتاء درباره شغل عبابافى

پرسش :

شغل اینجانب عبابافى است و برنامه کار ما این است که پشم را رنگ کرده و پس از آنکه تبدیل به نخ شد و عبا بافته شد عبا را پرداخت مى کنیم و به وسیله مخصوص که روى عبا کشیده مى شود پُرز آن ظاهر مى شود اما همین کار باعث جدا شدن مقدارى از پشم عبا است که بعداً آن را با پشم خوب مخلوط کرده و حلاجى مى کنیم بطورى که معلوم نیست این پشم، مخلوطى از پشم خالص و پُرز عبا است لطفاً بفرمایید آیا این کار غش در معامله است؟

پاسخ :
اگر عرفاً و از لحاظ اهل فن این کار تقلب محسوب شود، محکوم به حکم غش در معامله و حرام مى باشد و این مسأله اختصاص به شغل عبابافى ندارد، بلکه پرداخت قالى و غیره نیز همین حکم را دارد.

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​منبع: جامع المسائل، استفتائات آیت الله العظمی محمد فاضل لنکرانی (ره)، جلد دوم، قم: امیر العلم، 1383.