دوشنبه، 21 بهمن 1398

احکام اولاد: سوال پنج

پرسش :

گوشت عقیقه را به چه صورتى مصرف کنیم؟

پاسخ :
بهتر است عقیقه را بطور ساده با آب و نمک به پزند و حدّاقل ده نفر از مؤمنین را دعوت کنند تا از آن بخورند و براى نوزاد دعا کنند و مى توانند گوشت آن را بصورت خام یا پخته تقسیم کنند.

مکروه است که مادر و پدر و خواهر و برادر نوزاد (عائله پدر نوزاد) از عقیقه بخورند و کراهت، نسبت به مادر بیشتر است.

نیز شکستن استخوانهاى عقیقه مکروه است و چنانچه بخواهند گوشت آن را بصورت خام تقسیم کنند بهتر است طورى قطعه قطعه کنند که استخوانهاى آن شکسته نشود گرچه شکستن هم اشکالى ندارد.

ضمناً استحباب دفن کردن استخوانهاى عقیقه و بعضى از کارهایى که در بعضى جاها مرسوم و معروف است، ثابت نشده و مدرکى ندارد.

​​​​​​​​​​​​​​منبع: جامع المسائل، استفتائات آیت الله العظمی محمد فاضل لنکرانی (ره)، جلد دوم، قم: امیر العلم، 1383.