پنجشنبه، 24 بهمن 1398

احکام حج | مصدود: سوال یک

پرسش :

شخصى در میقات براى عمرۀ تمتّع محرم شده است و پس از احرام و قبل از سایر اعمال دستگیر و زندانى شده و پس از گذشت ایام تشریق او را آزاد کرده‌اند، ولى در زمان صدّ، به وظیفۀ مصدود عمل نکرده، حال یا جاهل به مسأله بوده یا نمى‌توانسته عمل کند، ولى اکنون مى‌تواند عمرۀ مفرده انجام دهد، وظیفۀ او براى خروج از احرام چیست، و در صورتى که نتواند عمرۀ مفرده انجام دهد، تکلیفش چیست؟

پاسخ :
شخص مذکور اگر قدرت بر اعمال عمره مفرده دارد باید با اعمال عمرۀ مفرده از احرام خارج شود و اگر از انجام عمره مفرده نیز ممنوع است به وظیفه مصدود عمل کند.

منبع: استفتائات حج، آیت الله العظمی لطف ‌الله صافی، قم، انتشارات حضرت معصومه (علیها السلام)، 1380.