جمعه، 25 بهمن 1398

احکام حج | تقصیر: سوال دو

پرسش :

شخصى در عمره تمتّع به جاى تقصیر (چون تقصیر را به معنى گناه تصور کرده) چند مو از سینه خود کنده، و بعد هم براى حج تمتّع محرم شده، و حج تمتّع را انجام داده، آیا حلق که بعد انجام گرفته کفایت از تقصیر مى‌کند یا نه؟ و آیا فعلاً زن بر او حلال است یا هنوز از احرام خارج نشده؟

پاسخ :
در فرض سؤال، که از جهت جهل به مسئله قبل از محل شدن از عمره، محرم به احرام حج شده، عمره تمتّع او باطل، و حج او مبدّل به حج إفراد شده، و بعد از اعمال حج، و تقصیر یا حلق، و طواف نساء زن بر او حلال است، و واجب است بعد از حج، عمره مفرده بجا آورد، و اگر نیاورده هر وقت متمکّن شد انجام دهد، و احتیاط لازم آن است که در سال بعد حج تمتّع بجا آورد.

​​​​​​​​​​​​​​منبع: استفتائات حج، آیت الله العظمی لطف ‌الله صافی، قم، انتشارات حضرت معصومه (علیها السلام)، 1380.