جمعه، 25 بهمن 1398

عدم امکان اخذ اجازه ی ولیّ میت برای دفن

پرسش :

آیا در صورتی که امکان اخذ اجازه ی ولیّ میت نیست، یا اجازه ی دفن در آن منطقه مورد نظر امدادگران را نمی دهد، و از طرفی هم امکان نگهداری نیست، می توان جنازه را به طور موقت دفن نمود، تا بعداً رضایت او را جلب کرد؛ یا این که نبش قبر نموده و جنازه را به مکان مورد نظر ولیّ میت انتقال داد و دفن نمود؟

پاسخ :
اگر چاره‌ای جز دفن در آنجا نبوده و ولیّ هم از دفن کردن و نیز اذن دادن به دیگران در دفن امتناع می‌ ورزد، بنا بر اقوا اذن ساقط است، هرچند احتیاط مستحب آن است که از ورثه های رتبه متأخر، اذن گرفته شود؛ و اگر دسترسی به ولیّ میّت وجود ندارد، می‌بایست از حاکم شرع اذن گرفته شود.

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​منبع: پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری