جمعه، 25 بهمن 1398

احکام استطاعت حج | استقرار حج: سوال دو

پرسش :

اشخاصى که در وقت نام نویسى براى حج، استطاعت مالى دارند، و از طرف دولت براى پنج سال یا بیشتر اسم نویسى مى‌کنند، آیا نام نویسى واجب است یا نه؟ و بر فرض وجوب اگر مسامحه کردند و ننوشتند و بعد از مدّت پنج سال مردند، و یا از استطاعت مالى افتادند، فقط ترک واجب کرده‌اند، یا اینکه حج هم بر آنان مستقرّ است؟

پاسخ :
در مورد سؤال وجوب نام نویسى محل تأمل است و چنانچه با ترک نام نویسى بعد از پنج سال فوت نمود استقرار حج بر او معلوم نیست، اگر چه احتیاط این است که براى او با بقاء استطاعت تا سال پنجم حجّ استیجار نمایند.

​​​​​​​منبع: استفتائات حج، آیت الله العظمی لطف ‌الله صافی، قم، انتشارات حضرت معصومه (علیها السلام)، 1380.