جمعه، 25 بهمن 1398

احکام نیابت حج | اجرت نایب: سوال چهار

پرسش :

شخصى ملکى را جهت استیجار حج معیّن کرده، و در موقع فروش ملک، قیمت آن، زائد بر مال الاجاره نیابت حج است، در این صورت باید تمام آن را تسلیم نایب بنمایند، یا آنکه زائد آن را تسلیم ورثه نمایند؟

پاسخ :
در فرض سؤال، در صورتى که آنچه زائد بر مال الاجاره حج میقاتى است بیشتر از ثلث نباشد چون ظاهر وصیّت، وصیّت به حج بلدى است تمام آن را به نایب بدهند، مگر آنکه معلوم باشد که غرض او استیجار اصل حج است، و خصوصیت استیجار آن به تمام قیمت ملک مذکور، در نظر موصى نبوده است.

​​​​​​​منبع: استفتائات حج، آیت الله العظمی لطف ‌الله صافی، قم، انتشارات حضرت معصومه (علیها السلام)، 1380.