جمعه، 25 بهمن 1398

احکام نیابت حج | اجرت نایب: سوال پنج

پرسش :

پدر اینجانبان در سال ١٣۶٣ دار فانى را وداع گفته و به لقاء الله پیوسته و وصیّت نموده که بعد از فوت ایشان یک حج تمتّع بجا آورده شود یکى از وارثان در سال ٧٠ در نیابت اعمال حج مبلغ چهل هزار تومان خرج پرداخته و الآن مى‌خواهند اموال متوفى را بین فرزندان تقسیم کنند آیا از اموال وارثان مبلغ چهل هزار تومان برداشته شود یا بیشتر؟

پاسخ :
در مورد سؤال، کسى که در سال ٧٠ به نیابت حج انجام داده اگر با خواست ورثه حج انجام داده و مبلغ معیّنى را بعنوان اجرت قرارداد نکرده و به قصد تبرّع حج را انجام نداده مستحق اجرة المثل حج در سنه ٧٠ است.

​​​​​​​منبع: استفتائات حج، آیت الله العظمی لطف ‌الله صافی، قم، انتشارات حضرت معصومه (علیها السلام)، 1380.