جمعه، 25 بهمن 1398

احکام نیابت حج | نیابت از حی: سوال سه

پرسش :

شخصى پس از حصول استطاعت کارهاى سفر حج را انجام داده، ولى در جده و یا قبل از احرام مبتلى به جنون شده است، و چون از صحّت او ناامید شده‌اند او را به ایران اعزام کرده‌اند، اگر جنون او طولانى شود وظیفه چیست؟ آیا مى‌توانند براى او نایب بگیرند، یا خیر؟

پاسخ :
در مورد سؤال، چنانچه سال اول استطاعت او بوده، فعلاً چیزى بر او نیست، پس اگر افاقه حاصل شد، و استطاعت مالى باقى بود، باید حج را انجام دهد، و الاّ لازم نیست. و اگر حج قبلاً بر او مستقّر بوده، در صورت بهبودى خود او بجاى آورد، و چنانچه با همان حال از دنیا برود، باید جهت او حج استیجار شود.

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​منبع: استفتائات حج، آیت الله العظمی لطف ‌الله صافی، قم، انتشارات حضرت معصومه (علیها السلام)، 1380.