جمعه، 25 بهمن 1398

احکام نیابت حج | نیابت از حی: سوال پنج

پرسش :

خانمى است از شهر اراک مستطیع شده وامسال نام او را اعلام نموده‌اند، نامبرده بدلیل اینکه نابینا شده، فرزند خود را نایب نموده است. سؤال این است که آیا صرف نابینا شدن، موجب اسقاط استطاعت است یا خیر؟ ضمنا نامبرده همراه ندارد و توان مالى براى پرداخت هزینۀ همراه ندارد.

پاسخ :
در فرض سؤال، که مخدّره مذکوره، نابینا است و توان مالى براى بردن همراه ندارد و بدون همراه عاجز از انجام مناسک است استنابه صحیح است ولى اگر پیش از نابینا شدن حج بر او مستقر نشده و متمکن از اداء حج نبوده فعلاً گرفتن نائب بر او واجب نیست.

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​منبع: استفتائات حج، آیت الله العظمی لطف ‌الله صافی، قم، انتشارات حضرت معصومه (علیها السلام)، 1380.