جمعه، 25 بهمن 1398

احکام نیابت حج | نیابت از میت: سوال یک

پرسش :

اگر فیش حج متوفىٰ به مبلغ زیادى در بازار خریدارى مى‌شود، و به کمتر از آن مبلغ، مى‌توان براى حج میّت نایب گرفت، آیا مى‌توان از آن فیش براى رفتن به حج استفاده کرد، در حالى که مازاد قیمت آن متعلق به ورثه است و در صورتى که میّت وارث صغیر داشته باشد، چطور؟

پاسخ :
نایب گرفتن براى متوفى به کمتر از مبلغ ارزش و فروش فیش حج متوفى مانعى ندارد و زائد بر مبلغى که صرف استیجار حج شده متعلّق به ورثه است و از خود فیش هم جهت استیجار با توافق ورثه مى‌شود استفاده کرد بلى چنانچه متوفى ورثه صغیر داشته باشد، باید حق او ملاحظه شود.

​​​​​​​منبع: استفتائات حج، آیت الله العظمی لطف ‌الله صافی، قم، انتشارات حضرت معصومه (علیها السلام)، 1380.