جمعه، 25 بهمن 1398

احکام نیابت حج | نیابت از میت: سوال بیست

پرسش :

مادر اینجانب پرستارى مادر بزرگم را بعهده داشت و از او مواظبت مى‌کرد، فریضه واجب زیارت بیت الله الحرام بر ذمّه مادرم بوده است که متأسفانه بر اثر عارضه سکته قلبى قبل از مادر بزرگم به رحمت خدا واصل گشت لکن قبل از فوت وصیت کردند که بعد از خود نگهدارى و مواظبت از مادر بزرگ را خواهرم (دختر مرحومه) به عهده بگیرند و مابقى وارثین حق الزحمه به ایشان بدهند و امر حج را هم ایشان انجام دهند ولى از این امر ممانعت کردند نگهدارى مادر بزرگ را نپذیرفته‌اند علىٰ اىّ حال مدعى امر حج شده است، تکلیف چیست؟

پاسخ :
در فرض سؤال، چنانچه مادر شما وصیّت به انجام حج وسیله دخترش را مشروط به نگهدارى از مادر بزرگ نموده و دختر از نگهدارى امتناع مى‌نماید مى‌توانید شخص دیگرى را براى انجام حج اجیر نمائید.

​​​​​​​منبع: استفتائات حج، آیت الله العظمی لطف ‌الله صافی، قم، انتشارات حضرت معصومه (علیها السلام)، 1380.