جمعه، 25 بهمن 1398

احکام حج تمتع | وقوف به عرفات: سوال پنج

پرسش :

زنى که عادت ماهانه‌اش مثلاً شش روز بوده است در حال عادت زنانه براى عمره تمتّع محرم مى‌شود، و در روز هشتم ذیحجه که روز ششم عادت او است پاک مى‌گردد، و غسل مى‌کند، و اعمال عمره تمتّع را انجام مى‌دهد، و براى حج تمتّع محرم مى‌شود، ولى ظهر روز نهم در عرفه لک مى‌بیند، و نمى‌داند که آیا ادامه دارد تا پس از ده روز، تا استحاضه حساب شود، و اعمال قبلى او صحیح باشد، یا قبل از تمام شدن ده روز اول عادت قطع مى‌شود تا حکم حیض را داشته باشد، وظیفه او چیست؟ و در همین فرض اگر در مشعر لک دید چه کند؟

پاسخ :
عمل به احتیاط کند، و راه احتیاط انجام اعمال بدون قصد تمتّع و افراد، بلکه به قصد ما فى الذمّه با قربانى در منىٰ است. و پس از گذشت ده روز از اول حیض وظیفه او روشن مى‌شود، که اگر از ده روز تجاوز نکرد و خون قطع شد، حج بدل به إفراد شده، و لازم است عمره مفرده بجاى آورد، و اگر از ده روز تجاوز کرد کشف از استحاضه بودن مى‌کند، و حج تمتّع او صحیح است.

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​منبع: استفتائات حج، آیت الله العظمی لطف ‌الله صافی، قم، انتشارات حضرت معصومه (علیها السلام)، 1380.