جمعه، 25 بهمن 1398

احکام حج | استطاعت مالی: سوال هفت

پرسش :

شوهرم حدود ۵ ماه پیش دار فانى را وداع گفتند. ایشان در زمان حیاتشان به حج مشرف شدند بار دیگر نام من و خودشان را براى تشرف به حج ثبت‌نام کرد. با توجه به اینکه پس از فوت شوهرم یک دانگ از خانه شش دانگى (که ٢ میلیون تومان قیمت گذارى کرده‌اند) به اضافه کل اثاث خانه به اینجانب تعلق گرفته است که شش دخترم سهم ارث خانه را به من واگذار کرده‌اند خواهشمندم با توجه به این موارد، آیا هم اکنون حج براى اینجانب واجب است یا خیر واینکه آیا من‌از نظر شرعى‌مستطیع شناخته مى‌شوم یا خیر؟

پاسخ :
در مورد سؤال، در صورتى که متمکن از رفتن به حج مى‌باشید و بعد از مراجعت نیز از لحاظ معاش در مضیقه و سختى واقع نمى‌شوید مستطیعه هستید و حج بر شما واجب است.

منبع: استفتائات حج، آیت الله العظمی لطف ‌الله صافی، قم، انتشارات حضرت معصومه (علیها السلام)، 1380.