جمعه، 25 بهمن 1398

احکام حج | استطاعت مالی: سوال یازده

پرسش :

اگر شخص مقلد مرجعى بوده، که در استطاعت شرط مى‌کرده (که پس از رجوع از حج، شخص نیاز به استفاده از وجوهات شرعیه نداشته باشد) ، از این رو چون خود را مستطیع نمى‌دانسته براى حج نیابى اجیر شده و حج نیابى بجا آورده است، و اکنون از حضرتعالى تقلید مى‌کند، و شما در رجوع به کفایت در صورتى که شهریه و یا وجوه شرعى دریافتى براى مخارج زندگى او کافى است او را مستطیع مى‌دانید، و استطاعت هم مانع از قبول نیابت است، حال بفرمایید تکلیف حج قبلى چه مى‌شود؟ و وظیفه فعلى او چیست؟

پاسخ :
نیابتى که طبق فتواى مرجع قبلى انجام داده است صحیح مى‌باشد، و اگر بعداً مستطیع شد باید حَجّةالاسلام خود را بجا آورد.

منبع: استفتائات حج، آیت الله العظمی لطف ‌الله صافی، قم، انتشارات حضرت معصومه (علیها السلام)، 1380.