جمعه، 25 بهمن 1398

احکام حج | استطاعت مالی: سوال بیست و نه

پرسش :

بعد از فوت شوهرم از مال الارث به استطاعت مالى رسیده‌ام ولى به علّت بیمارى نمى‌توانم به حج مشرف شوم وظیفۀ من چیست؟

پاسخ :
چنانچه با استطاعت مالى استطاعت طریقى هم داشته باشید، یعنى در سال حصول استطاعت اگر بیمار نبودید مى‌توانستید بدون اینکه ثبت نام براى سالهاى بعد نمائید، در همان سال به مکه مشرف شوید، باید بنابر احتیاط نائب بگیرید و الاّ گرفتن نائب و ثبت نام براى سالهاى بعد واجب نیست، بلى اگر ثبت نام کردید و در سالى که اسم شما اعلام شد استطاعت مالى دارید در آن سال اگر در اثر بیمارى معذور از رفتن هستید، بنابر احتیاط نائب بگیرید.

منبع: استفتائات حج، آیت الله العظمی لطف ‌الله صافی، قم، انتشارات حضرت معصومه (علیها السلام)، 1380.