جمعه، 25 بهمن 1398

احکام حج | استطاعت مالی: سوال هفتاد و هشت

پرسش :

اگر شخصى قبل از تحقق استطاعت نذر کرده است که هر سال در ماه رمضان افطارى بدهد، و یا مخارج عزادارى فلان هیئت و یا مجلس را در ماه محرم بپردازد، و با پرداخت آن مخارج سنگین به طور معمول استطاعت مالى براى حج پیدا نمى‌کند، در این صورت عمل به نذر مقدّم است، و یا آنکه باید ولو در یک سال به نذر عمل ننماید و به حج برود. و در هر صورت اگر قرض کرد و به حج رفت حج او چه صورتى دارد؟

پاسخ :
در فرض مذکور اگر نذر، نذر تبرّع باشد یا متعلق آن حاصل شده باشد و وقت عمل به نذر، اَوان حج نباشد به نذر عمل نماید.

منبع: استفتائات حج، آیت الله العظمی لطف ‌الله صافی، قم، انتشارات حضرت معصومه (علیها السلام)، 1380.