جمعه، 25 بهمن 1398

احکام حج | اعمال عمره مفرده: سوال نوزده

پرسش :

زن و شوهرى به مکّه رفتند، و مناسک حج را بجا آوردند، لکن چون زن شوهرش را نمى‌خواست، طواف نساء و نماز آن را بجا نیاورد، و شوهر هم این طواف و نماز را ترک کرده، و به وطن خود برگشته‌اند، اکنون وظیفه آن زن از نظر محرمیّت و بودنش در خانه شوهر چیست؟

پاسخ :
بر هر دو واجب است به مکّه برگردند، طواف نساء و نماز آن را بجا آورند، و اگر رفتن به مکّه مشقّت دارد نایب بگیرند، که طواف نساء و نماز آن را بجا آورد، و تا وقتى که طواف نساء و نماز آن را بجا نیاورده‌اند، هر گونه استمتاع زن و مرد از یکدیگر حرام است، ولکن عقد باطل نیست و زن بر مرد محرم است، و در این مورد که زن به قصد فرار از تمکین، طواف نساء بجا نیاورده، استحقاق نفقه و سکنى، محل اشکال است و احتیاط در ترک مطالبه است، هر چند بر زوج نیز احتیاط در صورت مطالبه، بذل نفقه است.

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​منبع: استفتائات حج، آیت الله العظمی لطف ‌الله صافی، قم، انتشارات حضرت معصومه (علیها السلام)، 1380.