جمعه، 25 بهمن 1398

احکام اعمال عمره تمتع | طواف: سوال یکصد و چهار

پرسش :

قِران که در طواف حرام است آیا طواف را باطل مى‌کند یا خیر؟

پاسخ :
اگر عمداً یک دور یا بیشتر از یک دور زیاد کند به قصد آن که جزء طواف دیگر باشد قِران بین طوافین است، که در طواف مستحب مکروه، و در طواف واجب حرام است، بلکه بنابراحتیاط لازم سبب بطلان طواف مى‌شود، چه آنکه از اول طواف این قصد را کرده باشد، یا در بین یا در آخر، و اگر به قصد لغویّت آن را بجا آورده باشد ضررى به طواف نمى‌زند، و اگر به قصد آنکه جزء طواف اول باشد بجا آورد، اگر از ابتداى طواف قصد داشته قطعاً طوافش باطل است، و اگر در بین طواف قصد کند از همان وقت باطل مى‌شود، و اگر در آخر طواف قصد کند مشهور فرموده‌اند طوافش باطل است، ولى احتیاط این است که نماز طواف را بخواند، و بعد طواف را با نماز آن اعاده نماید.

منبع: استفتائات حج، آیت الله العظمی لطف ‌الله صافی، قم، انتشارات حضرت معصومه (علیها السلام)، 1380.