جمعه، 25 بهمن 1398

احکام اعمال عمره تمتع | طواف: سوال یکصد و پانزده

پرسش :

محرم به عمره تمتّع، در شوط چهارم در حالى که از نصف تجاوز کرده، و یا قبل از رسیدن به نصف، چنانچه بدون عذر طواف را رها کرد و استیناف نمود، و مجدداً هفت شوط را انجام داد، و اعمال عمره را بجا آورد، و محرم به حج گردید، و اعمال حج را انجام داد حجش صحیح است یا نه؟

پاسخ :
در فرض سؤال، که طواف اول را ناقص گذاشته، و ثانیاً طواف تمام بجا آورده، اقوى صحت عمره و حج تمتّع است، و اگر بخواهد احتیاط کند سال بعد عمره تمتّع و حج را اعاده کند، و نقصان طوافى که قطع کرده بجا آورد، و بعد از حج یک عمره مفرده بجا آورد، و یک شتر هم قربانى کند.

منبع: استفتائات حج، آیت الله العظمی لطف ‌الله صافی، قم، انتشارات حضرت معصومه (علیها السلام)، 1380.