جمعه، 25 بهمن 1398

احکام حج | اعمال روز عید قربان: سوال شصت و نه

پرسش :

شخص حاج که قربانى مى‌کند، آیا باید گوشت قربانى را بین مستحقین تقسیم کند، و در صورتى که براى قربانى، نایب بگیرد، و مطئمن نباشد از این جهت که نمى‌داند اولاً نایب گوسفند نر قربانى کرده یا ماده، ثانیاً گوشت را بین مستحقین تقسیم کرده یا نه؟ آیا بر شخص حاج واجب است پس از رسیدن به وطن خود گوسفند بخرد، و قربانى کرده بین مستحقین تقسیم کند، یا عمل نایب مجزى است؟

پاسخ :
قول نایب اگر خودش گفت به وظیفه عمل کرده‌ام کافى است، و لازم نیست گوسفند قربانى نر باشد.

منبع: استفتائات حج، آیت الله العظمی لطف ‌الله صافی، قم، انتشارات حضرت معصومه (علیها السلام)، 1380.