جمعه، 25 بهمن 1398

رقص محلی

پرسش :

آیا رقص محلی در عروسی ها جایز است؟ رقص محلی مرد برای مرد و زن برای زن و یا مرد در بین زنان و زن در بین مردان، چه حکمی دارد؟ شرکت در این مجالس چه حکمی دارد؟

پاسخ :
رقص مرد بنا بر احتیاط واجب حرام است, و رقص زن برای زنان اگر عنوان لهو بر آن صدق کند مثل این که جلسه زنانه تبدیل به مجلس رقص شود، محل اشکال است؛ و احتیاط واجب در ترک آن است؛ در غیر این صورت هم اگر به گونه ای باشد که باعث تحریک شهوت شده و یا مفسده ای بر آن مترتب شود، و یا همراه با فعل حرام (مانند موسیقی و آواز حرام) باشد، یا مرد نامحرمی حضور داشته باشد، حرام است. و در حکم فوق تفاوتی بین مجلس عروسی و غیر آن نیست.
شرکت در مجالس رقص هم اگر به عنوان تأیید کار حرام دیگران محسوب شود، و یا مستلزم کار حرامی باشد جایز نیست و در غیر این صورت اشکال ندارد.

​​​​​​​​​​​​​​منبع: پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری