چهارشنبه، 14 اسفند 1398

غسل جنازه قربانیان کرونا

پرسش :

شنیده شده که جنازه قربانیان کرونا غسل داده نمی شود، چون می گویند ورود آب غسل در فاضلاب موجب گسترش بیماری می شود و خطر سرایت به غسل دهندگان نیز وجود دارد. همچنین برای جلوگیری از سرایت بیماری، اجازه تیمم بدون دستکش هم داده نمی شود. حکم شرعی متدینین در این وضعیت چیست؟

پاسخ :
در صورت لزوم، فاضلاب جداگانه ای برای شستشو تعبیه شود. در صورتی نیز که با فریز کردن یا سایر تمهیدات، امکان تجهیز کامل - هرچند با تأخیر- وجود داشته باشد باید چنین شود. همچنین غسل ترتیبی بر غسل ارتماسی مقدم است و در هر صورت در غسل، لازم نیست دست کشیده شود.

در فرض عدم امکان غسل، چنانچه امکان تیمم دادنِ بی خطر میت -هر چند با رعایت بیشتر اصول بهداشتی- وجود ندارد، هم میت را با دستکش تیمم دهند و هم اگر مقدور است با استفاده از دست های خود میت این کار را انجام دهند.

به هر حال تجهیز کامل میت شرعاً لازم است و فقط به مقدار اضطرار می توان از آن اغماض کرد.

منبع: zanjani.net