شنبه، 17 اسفند 1398

پیشگیری از استرس کودکان نسبت به بیماری کرونا

پرسش :

چگونه کودکان خود را از استرس ابتلا به بیماری کرونا در امان نگهداریم؟

پاسخ :
پاسخ از خانم دکتر معصومه طاهری، متخصص کودکان و گفتاردرمانی:

استرس واکنشی نسبت به فشارهای محیطی و ناتوانی در برابر رفع آن‌هاست. از جمله عوامل بیرونی که می‌توانند منجر به استرس کودکان شوند عبارت‌اند از مشکلات در خانواده، وجود بیماری در یکی از اعضای خانواده، فشارهای مدرسه، مشکل در برقراری ارتباط با گروه دوستان، مرگ نزدیکان وبرخی موارد دیگر است.

استرس و اضطراب با ایجاد علائم ناخوشایند جسمانی و روانی می‌تواند برای هر کس در هر دوره سنی مشکل‌ساز شود و کودکان نیز از این مسأله مستثنا نیستند. در کودکان مسائل مربوط به خانواده به ویژه وجود بیماری، استرس بسیار زیادی ایجاد می‌کند؛ اما هر چقدر که موضوع بیماری بیشتر عنوان شود استرس نیز از کنترل آن‌ها خارج شده و باعث بیماری می‌شود. در نتیجه کودک احساس ناتوانی در مقابل این مشکل خواهد کرد و دچار آسیب روانی و احساس حقارت می‌شود.

با توجه به شیوع بیماری کرونا در کشور باید رعایت مسائل بهداشتی را بدون اینکه استرسی به کودکان وارد کنیم به همراه بازی به آن‌ها آموزش دهیم و سعی کنیم از این بیماری در حضور کودکان گفتگو نکنیم.