چهارشنبه، 21 اسفند 1398

احکام حج و عمره | استطاعت: سوال سیزده

پرسش :

شخصی با فیش میت اگر از سایر ورثه اجازه بگیرد می‌تواند به حجّ مشرف شود، آیا استجازه از سایر ورثه به عنوان مقدمه واجب (مثل ثبت‌نام و تهیه بلیط و امثال آن) واجب است یا نه؟ و نیز با فرض عدم استجازه چنانچه با همان فیش به حجّ برود و سایر شرایط را داشته باشد، حجّ او صحیح است و کفایت از حَجة‌الاسلام می‌کند یا نه؟

پاسخ :
در استفاده از فیش میت اجازه ورثه لازم است، و چنانچه بدون اجازه از آن استفاده نماید، اگر از میقات به بعد هم استطاعت از ناحیه فیش باشد، حجّ او حَجة‌الاسلام محسوب نیست ولی اگر از میقات به بعد خودش هزینه حجّ را داشته باشد و سایر شرایط هم متحقّق باشد حجّ او مُجزی از حَجة‌الاسلام است.

منبع: پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری