پنجشنبه، 22 اسفند 1398

احکام حج و عمره | میقات‌ها: سوال نه

پرسش :

آیا حیاط (فضای باز اطراف) مسجد شجره برای احرام در حکم مسجد است؟ یا این‌که منظور از مسجد، فقط محلّی است که در آن نماز برگزار می‌شود؟ و آیا زن حائض می‌تواند داخل حیاط مسجد شجره و در مقابل مسجد سمت راست یا سمت چپ آن احرام ببندد؟ و حکم احرام در حیاط پشت مسجد شجره چیست؟

پاسخ :
میقات مسجد شجره فقط داخل مسجد است، هرچند قسمتی باشد که اخیراً ساخته شده؛ و زنی که عذر شرعی دارد، نمی‌تواند در حیاط مسجد احرام ببندد. بلکه باید در حالی که از یک درب مسجد وارد و از درب دیگر خارج می‌شود در داخل مسجد در حال عبور مُحرم شود، یا با نذر، قبل از مسجد مُحرم شود، یا از روبروی میقات جُحفه یا از خود میقات جُحفه مُحرم گردد.

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​منبع: پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری