پنجشنبه، 22 اسفند 1398

احکام | دخانیات و مواد مخدر: سوال چهار

پرسش :

آیا کشیدن سیگار کار حرامى است؟ تراشیدن ریش با تیغ و یا با ماشینهاى سه تیغه، چه حکمى دارد؟

پاسخ :
اسمه تعالى؛ استعمال سیگار حرام نیست؛ و چنانچه مکلف مو در صورت داشته باشد، بنابر احتیاط واجب، باید ربعى از صورت که مشتمل بر چانه است را نتراشیده باقى بگذارد، به طورى که در مجلس تخاطب مو دیده شود، و در از بین بردن ریش فرقى بین تراشیدن با تیغ و ماشین کردن نیست، و الله العالم.

منبع: استفتائات جدید، آیت الله العظمی جواد تبریزی (رحمه الله)، جلد اول، قم: نشر سرور، 1385.