پنجشنبه، 22 اسفند 1398

احکام | احکام دیات: سوال بیست و یک

پرسش :

در بین عشایر عرب خوزستان رسم است که دیۀ مقتول را اگر چه صغیر در بین ورثه باشد، بین تمام طایفه تقسیم مى‌نمایند. این تقسیم دیه چه حکمى دارد؟

پاسخ :
باسمه تعالی؛ دیۀ مقتول حکم ما ترک را دارد و باید پس از اداء دیون و اخراج وصایا، به حسب سهام ارث بین ورثه تقسیم شود. البته کسانى که از ناحیۀ مادر مقتول با او فامیلى دارند از دیۀ مقتول ارث نمى‌برند، و اللّه العالم.

منبع: استفتائات جدید، آیت الله العظمی جواد تبریزی (رحمه الله)، جلد دوم، قم: نشر سرور، 1385.