پنجشنبه، 22 اسفند 1398

احکام کف زدن | سوال سه

پرسش :

برخى مداحها مطرح مى‌کنند کف زدن داراى ثواب است و هرچه بهتر و محکمتر کف بزنید ثواب بیشتر مى‌برید و اساسا اینگونه حرکات مانند کف زدن و رقص اگر براى اهل بیت باشد اشکال ندارد.

پاسخ :
باسمه تعالى؛ کف زدن و رقص در مجالس معصومین علیهم السّلام جایز نیست و لازم است در این مجالس ترک شود، مجالس معصومین علیهم السّلام باید طورى باشد که مردم را به یاد خداوند متعال بیندازد و فضایل و سفارشهاى معصومین علیهم السّلام را براى مردم بیان کنند نه اینکه العیاذ باللّه در آن کار حرام انجام شود یا کارى که موجب غافل شدن مردم از خداوند شود که در این صورت ثوابى بر آن مترتب نمى‌شود، و چنانچه مجلس جشن اهل بیت علیهم السّلام با کف و رقص برگزار شد باید آن مجلس را ترک کرد و شرکت در اینگونه مجالس که هتک حساب مى‌شود جایز نیست، و اللّه العالم.

منبع: استفتائات جدید، آیت الله العظمی جواد تبریزی (رحمه الله)، جلد دوم، قم: نشر سرور، 1385.