پنجشنبه، 22 اسفند 1398

حکم کف زدن در تولد معصومین علیهم السلام

پرسش :

در ایام جشنها، اعیاد اسلامى و تولد ائمۀ معصومین علیهم السّلام در بعضى از مجالس جشن و سرور بعضى مداحان در مدح اهل بیت علیهم السّلام مى‌خوانند مردم هم کف مى‌زنند، حکم آن چیست؟ و اینکه مى‌گویند مجالس اهل بیت کف زدن ثواب کمتر از سینه زنى را ندارد واقعیت دارد؟

پاسخ :
باسمه تعالى؛ دست زدن در محلهاى مقدّس به مناسبت جشن و سرور معصومین صلوات اللّه علیهم اجمعین و بودن معمّم در مجالس مذکور دلیل بر جواز آن نمى‌شود، و قول به اینکه ثواب کف زدن در مجالس مزبور کمتر از ثواب سینه زدن در مجالس عزادارى نیست کلمۀ بزرگى است که باید گویندۀ آن در روز قیامت جواب بدهد، دست زدن داخل عنوان لهو است و با مجالس اهل بیت معصومین علیهم السّلام مناسبت ندارد، مناسب اینگونه مجالس ذکر صلوات و مدایحى است که انسان را به یاد خداوند متعال و حالات معصومین علیهم السّلام مى‌اندازد و در مجلس اعیاد اهل بیت علیهم السّلام اگر کف مى‌زنند باید مجلس را ترک کرد، و اللّه العالم.

منبع: استفتائات جدید، آیت الله العظمی جواد تبریزی (رحمه الله)، جلد دوم، قم: نشر سرور، 1385.