جمعه، 23 اسفند 1398

احکام نماز | نماز قضا: سوال هفت

پرسش :

جوانى، اوان جوانى خود، به دلیل نادانى با دامهاى پدرش به دور از چشم همه طرف شده است، دامها از گاو نر گرفته تا الاغ ماده که اکنون گاو نر کشته شده؛ از این ماجرا کسى آگاهى ندارد، اگر بنا باشد به وظیفۀ شرعى عمل شود همۀ دارایى پدرش از بین مى‌رود؛ او اینک از این کرده روى گردانده و توبه کرده است و گاهى نماز و روزه‌هایش فوت شده، اکنون تکلیف چیست؟

پاسخ :
باسمه تعالى؛ باید گاو را ذبح کرده و بسوزانند و الاغ را باید در شهر دیگر بفروشند؛ و نمازها و روزه‌هایى را که یقین دارد فوت شده باید قضا نماید؛ البته وجوب قضاى نماز و روزه‌ها فوریت ندارد، مگر روزه‌هایى که از امسال فوت شده، نسبت به بقیۀ روزه‌ها و همچنین نسبت به نماز به مقدارى که فعلاً تمکن دارد و زندگى‌اش مختل نمى‌شود قضا کند؛ بقیه را هم تدریجاً قضا کند، و الله العالم.

منبع: استفتائات جدید، آیت الله العظمی جواد تبریزی (رحمه الله)، جلد اول، قم: نشر سرور، 1385.