جمعه، 23 اسفند 1398

احکام بانکها | سوال پنج

پرسش :

حکم سپرده‌هاى درازمدت و کوتاه مدت و سودى که بانکها به این سپرده‌ها مى‌دهند در مورد مقلدین حضرت عالى چیست؟

پاسخ :
باسمه تعالی؛ اگر اطمینان دارد که به عقود شرعیّه عمل مى‌کنند آنچه را قبل از حصول سود حاصل از معامله مى‌گیرد قرضا بگیرد که در آخر با سهم سود مصالحه شود، و اگر اطمینان ندارد قصد سود نکند و خود را باید طلبکار سود نداند و آنچه را که زائد از اصل دادند با آن معاملۀ مجهول المالک کند و پس از وصول، خمس آن را براى ما بفرستد یا به وکیل ما، بعنوان مجهول المالک بپردازد و از ۵/۴ بقیه اگر چیزى در آخر سال زیاد آمد خمس آن را به ما یا وکیل ما برساند، و اللّه العالم.

منبع: استفتائات جدید، آیت الله العظمی جواد تبریزی (رحمه الله)، جلد دوم، قم: نشر سرور، 1385.