جمعه، 23 اسفند 1398

احکام بانکها | سوال بیست و چهار

پرسش :

در پشت اوراق مشارکت عنوان شده که نرخ سود على الحساب پرداختى به این اوراق ١٩ درصد در سال است ولى شواهد حاکى از آن است که این نرخ على الحساب نبوده و قطعى مى‌باشد، با این حساب آیا مبالغ دریافتى توسط خریداران اوراق مشارکت ربا محسوب مى‌شود یا خیر؟ و به طور کلى آیا خرید این اوراق و دریافت اصل و فرع آن از نظر شرعى اشکال دارد یا خیر؟

پاسخ :
باسمه تعالی؛ معاملۀ مزبور خریدوفروش حساب نمى‌شود و کسى که پول مى‌دهد و اوراق مذکور را مى‌گیرد نباید شرط زیادى و سود بنماید و الاّ قرض ربوى و حرام خواهد بود، و اللّه العالم.

منبع: استفتائات جدید، آیت الله العظمی جواد تبریزی (رحمه الله)، جلد دوم، قم: نشر سرور، 1385.