جمعه، 23 اسفند 1398

احکام مساجد | سوال بیست و هشت

پرسش :

در بعضى از مساجد اماکنى وجود دارد که از ملحقات مسجد به شمار مى‌رود مثل بالکن قرائتخانه و ایوان پایگاه و غیره که مساجد وقتى بسته مى‌شود افرادى جهت قرائت و یا مطالعه و یا مقاصد دیگر که همۀ آنها مشروع و عقلانى مى‌باشد در آن مراکز مجتمع مى‌شوند و از روشنایى و گاز و سایر امکانات آن مساجد استفاده مى‌نمایند، بدیهى است که هزینۀ همۀ آنها به نام مسجد تهیه و تأمین مى‌شود؟

پاسخ :
باسمه تعالی؛ چنانچه استفاده جهت امرى است راجع به مسجد مانند قرائت قرآن و جلسۀ روضه و امثال ذلک مانعى ندارد، و اگر راجع به غیر مسجد بوده باشد اشکال دارد، و اللّه العالم.

منبع: استفتائات جدید، آیت الله العظمی جواد تبریزی (رحمه الله)، جلد دوم، قم: نشر سرور، 1385.