جمعه، 23 اسفند 1398

احکام | مسائل مستحدثه: سوال بیست و هشت

پرسش :

طلبه‌اى که از ادامۀ تحصیلش در حوزه مطمئن نیست، حکم شهریه‌اى که مى‌گیرد چیست؟ و اگر بعد از مدتى تبدّل رأى حاصل شد و قصد ادامۀ تحصیل نداشت، در مورد شهریه‌هایى که قبلا دریافت نموده وظیفه‌اش چیست؟

پاسخ :
باسمه تعالی؛ آن مقدارى که قبلا گرفته مانعى ندارد، و لکن اگر ادامۀ تحصیل نداد نمى‌تواند شهریه را بگیرد. بسیار مورد اسف است که خود را از رشته‌اى که مربوط به بقیة اللّه الاعظم عجل اللّه فرجه الشریف است جدا کند، و کسى که در این راه سختى‌ها را تحمل کند در نزد خداوند متعال مأجور خواهد بود، و اللّه العالم.

منبع: استفتائات جدید، آیت الله العظمی جواد تبریزی (رحمه الله)، جلد دوم، قم: نشر سرور، 1385.