شنبه، 24 اسفند 1398

مسائل مستحدثه | عقاید: سوال دو

پرسش :

حضرت بارى تعالى قدرت نامتناهى دارد ولى آیا مى‌تواند در یک زمان معیّن اراده کند چیزى هم باشد و هم نباشد؟

پاسخ :
باسمه تعالی؛ قدرت حضرت بارى تعالى عمومیت دارد و هرچه ممکن است موجود شود، قدرت به آن تعلق مى‌گیرد. قصور از ناحیۀ قدرت نیست، امر محال نمى‌تواند موجود شود. و در هر حال هشت وحدت در تناقض معتبر است. چه بسا دو شىء فرض شده و گمان مى‌شود یک چیز است، مثلا بودن در یک مکان و نبودن در مکان دیگر در یک زمان براى یک چیز ممکن است، زیرا وحدت در مکان نیست و دو مکان است، و اللّه العالم.

منبع: استفتائات جدید، آیت الله العظمی جواد تبریزی (رحمه الله)، جلد دوم، قم: نشر سرور، 1385.