شنبه، 24 اسفند 1398

احکام وصیت | سوال بیست و هشت

پرسش :

فرزندى نزد پدر براى خود کار مى‌کرده، و پدر هم براى او دستمزد وصیت نموده، آیا این پسر از اموال دیگر هم ارث مى‌برد؟ و آیا اموالى که خود بدست آورده در اموال پدرش دخالت دارد یا مال خودش است؟

پاسخ :
باسمه تعالى؛ بعد از مرگ پدر، پسران در اموال پدر شریک هستند، چه پسرى که نزد پدر بوده و چه پسرى که مستقل از پدر زندگى مى‌کرد؛ و چنانچه پسرى که پیش پدر بوده، براى خود کار کرده و مالى بدست آورده باشد، مالک آن مال بوده و در مقابل کارش چنانچه قصد مجانیت در کار نبوده باشد، مستحق اجرت مى‌باشد، چه کار او در اموال پدر بوده باشد یا غیر پدر؛ و ملکى را هم که پدر به وصیت به پسر مذکور و فرزند دیگر تملیک نموده، به اضافۀ سهم الارث‌شان به آن دو مى‌رسد، و رضایت سایر ورثه لازم نیست؛ ولى اگر زاید بر ثلث بوده باشد، در زاید بر مقدار ثلث باید سایر ورثه رضایت بدهند، و الّا وصیت نسبت به آن نافذ نیست، و الله العالم.

منبع: استفتائات جدید، آیت الله العظمی جواد تبریزی (رحمه الله)، جلد اول، قم: نشر سرور، 1385.