شنبه، 24 اسفند 1398

احکام | مسائل متفرقه: سوال نه

پرسش :

در زیارت عاشورا که صد مرتبه لعن و صد مرتبه سلام دارد بعضى‌ها مى‌گویند یک مرتبه لعن با همان عبارت و ٩٩ مرتبه به لفظ مختصر و سلام را نیز یک مرتبه به عبارت معمولى و ٩٩ مرتبه به لفظ مختصر باید خواند، و مى‌گویند چنین وارد شده است؛ لطفاً بفرمایید آیا جایز و وارد است و از کدام معصوم است؟ و اگر وارد نیست بدعت مى‌شود؟

پاسخ :
باسمه تعالى؛ اگر به قصد رجاء بخوانند، مانعى ندارد، لکن آنچه در زیارت عاشورا وارد است، صد مرتبه گفتن لعن و سلام به تمام عبارت معهود است، و الله العالم.

منبع: استفتائات جدید، آیت الله العظمی جواد تبریزی (رحمه الله)، جلد اول، قم: نشر سرور، 1385.